Vår öl

Killer rabbit, äljest och nalta äljest
Vår öl och Killer rabbit av My Hansson.

Vi brygger vår öl med smaker som vi tycker om. Rent vatten, frisk luft och en fantastisk natur är vår inspiration, detta kombinerar vi med en gnutta brittisk ölkultur med en prägel av Lappland. Vår öl är hantverksmässigt tillverkad i mindre volymer, är ofiltrerad och opastöriserad. Vi vill vara ett komplement till annan öl på marknaden med med fokus på traditionella smaker. Genom att finjustera våra recept och processer utvecklas vårt öl med tiden.

Äljest

En eljest ale – Äljest helt enkelt

Typ: Ale/Premium Bitter

Äljest får sin kropp och fyllighet från pale ale malt och karamellmalten Caraaroma. Den karaktäristiska smaken kommer från den nästan peppriga bitterhumlen Target, som aromhumle använder vi East Kent Golding som ger en lätt ton av citrus och örter. De brittiska influenserna alen är tydlig, med malt och humle som härstammar från Storbritannien. Lite maltigare och lite bittrare helt enkelt.

Äljest en ale från Gårdsbryggeriet 65°N beagle harhund jakt

Bilden på etiketten av konstnären och jägaren My Hansson valde vi att använda då de ombytta rollerna med haren och hunden ju är lite eljest. Gå gärna in på hennes hemsida för att se mer av hennes fantastiska bilder.

Alkoholhalt 4,7% vol

Nalta Äljest

Vi säger Nalta när vi menar något/lite.

Nalta äljest är vår lättölsversion av Äljest för dig som vill ha en god lättöl till maten. Den säljer vi direkt från gården till den som svänger förbi. Kontakta oss om ni bor längre bort så kan vi skicka med posten.

Alkoholhalt 1,9% vol

Göjvut

Göjvut är en öl av typen Amerikansk Pale Ale (APA) med tydlig arom av Citrus och passionsfrukt. Den passar till exempel bra till hamburgare, fish’ n chips, pizza.

Bilden med korparna är gjord av vår lokala bildkonstnär/tatuerare Ali Tiukuvaara som driver Stensele Ink Art. På bilden så är en av fåglarna lite tokig och hänger upp och ner vilket illustrerar betydelsen av Göjvut. Norrländska för någon som är tokig/gör något konstigt.

Göjvut på stranden
Göjvut på stranden