Om bryggeriet

Vi som driver Gårdsbryggeriet 65°N heter Fredrik Rönnholm och Erika Kristoffersson och från vår gård i Barsele, 2 mil utanför Storuman. Namnet hänvisar till den breddgrad som bryggeriet ligger på, just 65 grader norr om ekvatorn.

Erika Kristoffersson och Fredrik Rönnholm Gårdsbryggeriet 65°N

Historia och bakgrund

Det började med att Fredrik fick ett bryggkit för hembryggare i present av Erika för flera år sedan och sedan dess har intresset för att brygga öl växt. Sommaren 2016 tog vi beslut om att skala upp och starta ett eget microbryggeri för att bidra till den ökande lokala ölkulturen i södra Lappland. Med denna satsning vill vi öka tillgången av lokalproducerade produkter och bidra till en levande landsbygd. Vi vill vara en förebild för andra med idéer i inlandet för att göra verklighet av sin dröm.

Vårt bryggverk består av nyproducerade jäskärl/trycktankar och ombyggda mjölktankar som används som kok- och lakkärl.  Vi testar även att odla gammal svensk ölhumle på gården som förhoppningsvis kan användas i våra framtida ölsorter.

Vill du köpa vår öl?

Just nu levererar vi bara till restauranger och pubar med utskänkningstillstånd. Vill du köpa in till din verksamhet är du välkommen att höra av dig till oss. Vill du kunna köpa vår öl från ditt favoritställe så be dem ta kontakt med oss. Klicka här för att komma till våra kontaktuppgifter.